2016. augusztus 26., péntek

A szerzőről ~ B. N. Toler

Kedves Kupaclakók!

Úgy gondoltam, hogy ideje a dolgok mögé is látnunk egy picit. Mivel a Kihívás-Kedd nemigen jött be, most úgy gondoltam, minden pénteken bemutatom egy-egy általam olvasott könyv íróját. Elsőként rögtön az egyik kedvenc művem szerzőjét hoztam Nektek, B. N. Tolert. Sajnos nem találtam róla túl sok információt, de azért így is olvashattok róla egy-két érdekes tényt. 

B. N. Toler
A szerzőről:
B. N. Toler Virginiában él a férjével és három gyermekével. Amikor épp nem olvas vagy ír, azon gondolkozik, mit olvasson vagy írjon. Mielőtt írónak kiáltotta volna ki magát, ingatlanügynökként és fogtechnikusként is dolgozott. (Éppen ezért, ha találkozik valakivel, előbb nézi meg a fogát, mint a szemét vagy a haját.) 
Imád vásárolni (talán túlságosan is), és tegező viszonyban van a hozzá legközelebbi szupermarket dolgozóival. Imádja a zenét (bluegrasst, countryt, a 80-as évek zenéit, kedvenc dala az American Pie Don McLeantől, de odavan Elvisért, Johnny Cashért és Eric Churchért is), imád táncolni (pedig béna benne), olvasni, írni, enni (túlságosan is), sokáig aludni (bár erre ritkán van lehetősége) és nevetni. 
Ha egyszer megnevetteted, örökké szeretni fog. 
Jellemző apróságok: 
– Kólafüggő. 
– Ki nem állhatja a vöröshagymát. 
– Odavan a viharokért. 
– Rajong Karen Marie Morning írónőért. 
– Eszméletlenül sokat szokott káromkodni. Hupsz.
– Retteg a kígyóktól. 
– Nagy rajongója M. Pierce könyveinek. 
– UTÁLJA a valóságshow-kat. 
– Imádja azokat a filmeket és könyveket, amiken lehet sírni. 
– Bármilyen szomorú dolgon képes elpityeredni. 
– IMÁDJA a Jack Daniel'st és a Ginger Ale-t (túlságosan is). 
– Reméli, hogy még nem untatott téged halálra.


Könyvei:
Healer 
Hybrid
Savage
Wrecking Ball
The Suit
The Anchor
Taking Connor
Where One Goes (magyarul: Lélekvesztők
Desperately Seeking Epic

Véleményem:

Mivel Tolernek még nem jelent meg Magyarországon a Lélekvesztőkön kívül más könyve, csakis erről tudok nyilatkozni. Ezt a gyöngyszemet viszont I M Á D T A M. A karakterábrázolásai, a leírásai, a fogalmazásmódja - minden lenyűgözött. Olyan érzéseket hozott ki belőlem, amit nem sok mű tudott. Nem szoktam sírni egy-egy történet miatt, de most megtört a jég. Patakokban folytak a könnyeim. Mindenkinek tudom ajánlani, az egyik kedvenc íróm lett. Azon gondolkodom, hogy belekezdek valamelyik eredeti nyelven megjelent regényébe is, hiszen Toler szó szerint elvarázsolt és nem vagyok képes arra várni, hogy esetleg valamelyiket lefordítsák magyarra. 

Forrás: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése